Bu Blogda Ara

11 Temmuz 2017 Salı

KOLAY PİŞİ


Bu gün sizlere çabucak kolayca hazırlayabileceğiniz pişi tarifi vermek istiyorum çalısıyorsanız veya hamur yoğurmayı  sevmiyorsanız bu tarif tam sizler için...



 MALZEMELER: 

1 tane yufka

1 tane yumurta 

Kızartma için : sıvı yağ 

HAZIRLANIŞI:Yufkayı serip üzerine yumurtayı iyice çırpalım ve sürelim.




 Üç parmak genişliğinde rulo gibi saralım .


Ve tekrar üç parmak genişliğinde keselim .



Bir tabağa  alıp bir iki dakika suda bekletelim..

Bu arada bol yağımızı  iyice kızdıralım ve sula bekleyen yufkaları süzgece alıp iyice 
süzdükten sonra kızgın yağın içine atalım iki tarafını nar gibi kızartalım , pişimiz hazır .


NOT: Eğer yağ  iyice kızmazsa pişilerimiz kabarmaz ve birde yufkalarda çok su kalırsa kızgın yağın içine attığız zaman sıçrayacaktır  miktarını kişi sayısına göre arttırabilirsiniz her yufkaya bir yumurta yeterli geliyor..AFÎYET OLSUN...


1 yorum:

  1. Kolay pişi tarifiniz için teşekkürler, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil