Bu gün sizlere çabucak kolayca hazırlayabileceğiniz pişi
tarifi vermek istiyorum çalısıyorsanız veya hamur yoğurmayı sevmiyorsanız
bu tarif tam sizler için...
MALZEMELER:
1 tane yufka
1 tane yumurta
Kızartma için : sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:Yufkayı serip üzerine yumurtayı iyice çırpalım ve sürelim.
Üç parmak genişliğinde rulo gibi saralım .
Ve tekrar üç parmak genişliğinde keselim .
Bir tabağa alıp bir iki dakika suda bekletelim..
Bu arada bol yağımızı iyice kızdıralım ve sula bekleyen yufkaları süzgece alıp iyice
süzdükten sonra kızgın yağın içine atalım iki tarafını nar gibi kızartalım , pişimiz hazır .
NOT: Eğer yağ iyice kızmazsa pişilerimiz kabarmaz ve birde yufkalarda çok su kalırsa kızgın yağın içine attığız zaman sıçrayacaktır miktarını kişi sayısına göre arttırabilirsiniz her yufkaya bir yumurta yeterli geliyor..AFÎYET OLSUN...
Kolay pişi tarifiniz için teşekkürler, ellerinize sağlık..
YanıtlaSil