Bu Blogda Ara

24 Nisan 2017 Pazartesi

İRMİKLİSULTAN LOKUMU


MALZEMELER:

3 Su b. süt,

1 Yemek kaşığı nişasta,

2 yemek kaşığı un,

7 Yemek kaşığı şeker,

6 Yemek kaşığı irmik,

50 Gr. margarin,

1 Paket vanilya (5) gr.,

1 Paket krem şanti,

2 Paket hindistan cevizi,

(her biri 50 gr. paketlerden)

ÜZERİ İÇİN:

3 Yemek kaşığı nutella,

BULAMAK İÇİN:

Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:

Tencereye sütü, irmiği, şekeri, unu ve nişastayı koyalım.

Orta ateşte koyulaşana kadar pişirelim.

Muhallebi koyulaşmaya başlayınca içine margarin veya tereyağ ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.
Muhallebi koyulaşınca ocaktan alalım.

Sonra ara ara karıştırarak soğutalım.

Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ve hindistan cevizini ilave edip iyice karıştıralım.

Hazırladığımız muhallebiyi iyice soğuması için buz dolabında 1 saat dinlendirelim.

Elimizle ıslatarak muhallebiden cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.

Hazırladığımız topları hindistan cevizine bulayalım.

Daha sonra işaret parmağınızla ortasına bastırarak küçük çukur oluşturalım.



Pasta şırıngasına nutella doldurup çukurların içine sıkalım.

Lokumlarımızı buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.

Toplam 28,30 adet arası irmikli sultan lokumumuz çıktı.

AFİYET OLSUN


2 yorum: