Bu Blogda Ara

28 Nisan 2017 Cuma

İRMİKLİ HAŞHAŞLI REVANİ



MALZEMELER:

6 Yumurta ,

1 Su b. toz şeker,

1Su b. sıvıyağ,

1 Su b. irmik,

1 Su b.siyah haşhaş,

Unda kontrollü olarak eklenecek kıvamı kekten cıvık olacak

1 paket kabartma tozu , 

1 Paket vanilya,

ŞERBETİ İÇİN:

3 Su b. toz şeker,

3 su b. su,

3 Damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlayalım.

Derin bir tencere içine Suyu şekeri koyup eriyene kadar karıştırın.

Eğer pişerken karıştırmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir.

kaynamaya başlayınca altını kısın ve 3 damla limon suyunu ekleyin 5 dk. kaynatın.

Şerbetiniz olduktan sonra ocaktan alın ,soğumaya bırakın.

Diğer yandan derin bir kaba 6 adet yumurtayı kırın , üzerine 1 su b. toz şekeri ekleyin .

Krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın .

Daha sonra sıvı yağ,irmiği, haşhaşı, vanilyayı,kabartma tozunu, mikserle çırpın ve kontrollü şekilde un ekleyin kıvamı kekten cıvık olacak neden ölçü vermiyorum çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişecektir .

Yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp 180 derecelik fırında pişirin.

Fırından çıktıktan sonra 2 dk. dinlendirin  ve 1 su bardağı suyu kaşık yardımıyla her yerine gezdirin bıçakla  dilimleyin.

Soğuk şerbeti üzerine dökün,(Tatlı sıcak , şerbet soğuk olacak)

Şerbeti tamamen çekene kadar bekletin.

Üzeri için 2 paket krem şanti tozunu derin bir kaba koyun üzerine 1/5 su bardağı sütü döküp , mikserle çırpın .

Hazırladığımız haşhaşlı revaninin üzerini şanti ile süsleyip servis yapın..

AFİYET OLSUN   









1 yorum: