MALZEMELER:
6 Yumurta ,
1 Su b. toz şeker,
1Su b. sıvıyağ,
1 Su b. irmik,
1 Su b.siyah haşhaş,
Unda kontrollü olarak eklenecek kıvamı kekten cıvık olacak
1 paket kabartma tozu ,
1 Paket vanilya,
ŞERBETİ İÇİN:
3 Su b. toz şeker,
3 su b. su,
3 Damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlayalım.
Derin bir tencere içine Suyu şekeri koyup eriyene kadar karıştırın.
Eğer pişerken karıştırmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir.
kaynamaya başlayınca altını kısın ve 3 damla limon suyunu ekleyin 5 dk. kaynatın.
Şerbetiniz olduktan sonra ocaktan alın ,soğumaya bırakın.
Diğer yandan derin bir kaba 6 adet yumurtayı kırın , üzerine 1 su b. toz şekeri ekleyin .
Krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın .
Daha sonra sıvı yağ,irmiği, haşhaşı, vanilyayı,kabartma tozunu, mikserle çırpın ve kontrollü şekilde un ekleyin kıvamı kekten cıvık olacak neden ölçü vermiyorum çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişecektir .
Yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 2 dk. dinlendirin ve 1 su bardağı suyu kaşık yardımıyla her yerine gezdirin bıçakla dilimleyin.
Soğuk şerbeti üzerine dökün,(Tatlı sıcak , şerbet soğuk olacak)
Şerbeti tamamen çekene kadar bekletin.
Üzeri için 2 paket krem şanti tozunu derin bir kaba koyun üzerine 1/5 su bardağı sütü döküp , mikserle çırpın .
Hazırladığımız haşhaşlı revaninin üzerini şanti ile süsleyip servis yapın..
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlıkk😊
YanıtlaSil