Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

YUMURTALI SIKMA KÖFTESİ


Malatya yöresine ait bir tarif



MALZEMELER:

3 su b. Yarma 

1 su b. Kısırlık bulgur

4 tane yumurta

3 diş sarmısak

3 yemek k. tere yağı 

Karabiber , tuz, 

maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Yarmayı ve bulguru sıcak suyla kısır demler gibi demleyip yumuşatalım.

15 dk.sonra tuzunu ekleyip yoğuralım gerekirse su ekleyebilirsiniz iyice kıvam alınca hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım bütün hamura bu şekli verelim .

Bir tencerede su kaynatalım tuz ilave edip hazırladığınız köfteleri kaynayan suya ekleyip makarna haşlar gibi haşlayalım 15 dk.yeterli haşlanan köfteleri süzelim. 

Tavaya tereyağını koyup  eritelim kokusu çıkınca dövülmüş sarmisakları ekleyelim yumurtaları bir kapta kırıp çırpalım tereyagina ilave edelim bir iki karıştırıp köfteleride ekleyelim ve iyice kavuralım karabiber serpip servis tabağına alıp bol maydanozla süsleyelim.
 Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder