Malatya yöresine ait bir tarif
MALZEMELER:
3 su b. Yarma
1 su b. Kısırlık bulgur
4 tane yumurta
3 diş sarmısak
3 yemek k. tere yağı
Karabiber , tuz,
maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Yarmayı ve bulguru sıcak suyla kısır demler gibi demleyip
yumuşatalım.
15 dk.sonra tuzunu ekleyip yoğuralım gerekirse su ekleyebilirsiniz
iyice kıvam alınca hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım bütün hamura bu
şekli verelim .
Bir tencerede su kaynatalım tuz ilave edip hazırladığınız köfteleri kaynayan
suya ekleyip makarna haşlar gibi haşlayalım 15 dk.yeterli haşlanan köfteleri
süzelim.
Tavaya tereyağını koyup eritelim kokusu çıkınca dövülmüş sarmisakları
ekleyelim yumurtaları bir kapta kırıp çırpalım tereyagina ilave edelim bir iki
karıştırıp köfteleride ekleyelim ve iyice kavuralım karabiber serpip servis
tabağına alıp bol maydanozla süsleyelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder