Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

PİLELİ İRMİKLİ BAKLAVA



MALZEMELER:

1 pk. hazır baklava yufkası

1 su b. irmik

1 çay b. sıvı yağ

KEKİ İÇİN:

4 yumurta

1 su b. toz şeker

1 su b. süt

1 su b. toz fındık

1 çay b. sıvıyağ

2 pk. vanilya

1 pk. kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:

2 su b. toz şeker

2,5 su b. su


HAZIRLANIŞI:


Baklavalık yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine fırçayla sıvı yağ damlatıyoruz.

 İrmik serpiyoruz ve pili pili büzerek yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.
 Tepsimizi doldurana kadar bu şekilde yufkaları sıkıştırarak yanyana koyuyoruz.

Tepsimiz dolunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
. Keki için, yumurtaları kırıyoruz. 
Şekerini ilave ederek mikserle çırpıyoruz. 
İçine vanilya ve kabartma tozunu koyup tekrar çırpıyoruz.
 Sütü, sıvı yağı ve toz fındığın yarısını da ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.

Hazırladığımız karışımı fırından çıkardığımız baklava yufkasının üzerine döküyoruz.
 Kalan fındığı da üzerine serpiyoruz. 
Tekrar fırına veriyoruz ve pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz.
 Fırından çıkardığımız tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. 
Dilimleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder