Bu Blogda Ara

18 Mart 2017 Cumartesi

PEYNİRLİ AÇMA

Pastane vitrinlerinde gördüğümüz canımızın çektiği bu açmaları ev mutfağındada yapmak mümkün ..Yumuşacık ve peynirli kahvaltıda beş çayında gerekse çocuklarınızın beslenme çantalarına kendi yaptığınız açmaları koyabilirsiniz ...

MALZEMELER:

4Su b. buğday unu

1 paket kuru maya

1 çay b. süt

1 çay b. sıvı yağ

1 yumurta akı

1 çorba k. toz şeker

1 tatlı k. tuz

Ilık su 

Ara katlar İçin:

2 çorba k. tereyağ veya margarin

Üzeri için : 

150 gr. beyaz peynir

1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına unu alıyoruz. 
 Üzerine kuru mayayı ,tuzu , şekeri ekleyip harmanlıyoruz .
 Oratsını açıp sütü ,sıvı yağı ,yumurtanın akını alıp ılık su ilave edip ortadan başlayarak yoğuruyoruz
.Kulak memesi yumuşaklığında olan hamurumuzu 9-10 bezeye bölüp tezgah üzerinde yaklaşık on dk. mayalanmaya bırakıyoruz.
 Mayalanan hamurların üzerine yağı paylaştırıpelimizle yağı hamurun üzerine yayıyoruz.
Yayarken hamur da olabildigince inceltilir.
 Bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz.
Ucunu altına sıkıştırıpyağlanmış tepsiye alıyoruz.
 Hamurların ortasını parmak ucuyla bastırıp çukurlaştırıyoruz.
 Buraya parçalanmış beyaz peynir , koyuyoruz .
 hamurların kenarlarınada ayırdığımız yumurta sarısını sıvı yağla karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz.
 Ilık ortamda on beş dk. mayalandırıyoruz sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz ..
AFİYET OLSUN 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder