Bu Blogda Ara

19 Mart 2017 Pazar

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE

İçli köfte denince akla bir çok çeşidi gelir çünkü her yörenin kendine has tarifleri vardır .Bende  bu gün sizlerle malatya yöresine ait içli köfte tarifini paylaşmak istiyorum



MALZEMELER:

Hamuru için:

Yarım kg. yarma 

1 su b. kısırlık bulgur

1 tatlı k. tuz 

İç harcı için:

4 Tane orta boy patates

2 tane kuru soğan

200 gr. kıyma 

1 yemek k.domates salçası

1 yemek k. biber salçası

2 yemek k. tereyağ

yarım çay bardağı zeytin yağı

1 demet maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber, 

nane, kimyon , 

Kızartmak için :

sıvıyağ

3 Yumurta

1 yemek k. un

HAZIRLANIŞI:

Önce yarma , bulgur ve tuzu sıcak su ile kısır demler gibi ılık su ile demleyelim.
Ve iç harcımızı hazırlayalım , kuru soğanları yağlarla beraber kavuralım kıymayı da ekleyip iyice kavuralım ve hasladığımız patatesleri ezip ekleyelim baharatlarıda ekleyip biraz daha karıştıralım .
Ve soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğurup soğuyan iç harcımızla içli köftelerimizi hazırlayalım .
Kaynayan suya biraz tuz ilave edip köftelerimizi haşlayalım .
Haşlanan köftelerimizi ,  yumurta ve unu iyice çırpıp köfteleri bulayalım kızgın yağda kızartalım ...

AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder