Bu Blogda Ara

19 Mart 2017 Pazar

MISIRLI PİZZA



 İtalya mutfağına özgü bir hamur işidir. fakat çok sevilen bir lezzet olduğu için tüm dünyada sevilerek tüketilir. Özel olarak hazırlanan pizza hamuru üzerine çeşitli yiyeceklerin konulup fırında pişirilmesi ile yapılan bir çeşit pide türüdür. Çeşitli malzemeler ile yapmak mümkündür. Bu sayfamızda bizde mısırlı pizzanın yapılışını anlatacağız.
HAMURU İÇİN MALZEMELER:
  • 1 yumurta

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 2 çorba kaşığı yoğurt

  • Yarım çay bardağı süt

  • yarım kibrit kutusu yaş maya

  • 3 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tutam tuz
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:
  • 1 çorba kaşığı salça

  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

  • 1 küçük mısır konservesi

  • 15 tane siyah zeytin

  • 75 gram mantar

  • 20 kiraz domates

  • 2 çarliston biber

  • 50 gram kaşar peyniri

  • 50 gram dil peyniri

  • 1 tutam kekik

  • HAZIRLANIŞI:
Mısırlı pizza yapımı için önce hamurunu yapalım. Ilık sütün içine maya ve şekeri ilave ederek mayayı kabartalım. Elediğimiz unun ortasını havuz şeklinde açalım. İçine mayalı süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuz ilave edelim. Özlü bir mısırlı pizza hamuru elde etmek için yoğuralım.
Hamur kabının üzerini örtelim. Ilık bir ortamda hamur iki kat kabarana kadar mayalanması için bekleyelim.
25-30 santim çapındaki yuvarlak bir pizza kalıbını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıp büyüklüğünde açarak kalıbın içine yerleştirelim. Kenarlarını yarım santim yükseltelim.
Salçayı sıvı yağ ile incelterek hamurun üzerine sürelim. Sonra üstüne mısırları serpelim. Mantarları ince şekilde dilim yapalım. Mısırların aralarındaki boşluklara yerleştirelim. Zeytinleri, yarıdan kesilmiş kiraz domatesleri, şerit şeklinde doğradığımız çarliston biberleri hamurun üzerine yayalım.
Fırını önceden 190 derecede ısıtalım. Pizzayı fırında üzeri hafifçe pembe bir renk alana kadar pişirelim.
Kaşar peynirini ve dil peynirini ince dilimler halinde keselim. Pizzayı fırından almadan 5 dakika önce pizzanın üzerine peynir dilimlerini serpelim. Fırının üst rafında peynirler eriyene kadar mısırlı pizzayı ikinci kez pişirelim.
Unutulmaması gereken önemli bir detay ise pizza hamurunun fırın kabındaki yüksekliğinin yarım santimi geçmemesidir. Bu nedenle pizza hamuruna uygun bir kap kullanmanızı öneririz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder