Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

KATMER POĞAÇA


MALZEMELER:

1 su bardağı süt,

1 çay bardağı sıvı yağı,

1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine),

1 paket kuru maya,

2 çay kaşığı tuz,

2 çay kaşığı toz şeker,

Aldığı kadar un,

1 su bardağı ılık su.

Arası İçin:

75 gr tereyağı (oda sıcaklığında),
100 gr beyaz peynir.

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı,
Susam,
Çörek otu.

HAZIRLANIŞI:

Bir kaba ılık suyu, mayayı koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim.
İçine sütü, yumurta akını, tuzu, toz şekeri, sıvı yağı koyalım ve karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru 30 dakika mayalandıralım.
Hamuru 8 eşit parçaya ayıralım ve tabak büyüklüğünde açalım.
Açtığımız hamurların üzerine tereyağı sürelim ve üst üste dizelim. ( Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz)
Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm kadar büyütelim.
Pizza dilimler gibi dilimleyelim.
Dilimlediğimiz hamurumuzun geniş kısmına peynir koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım.
Tepside 30 dakika daha mayalandıralım.
Katmer Poğaçaların üzerine yumurtanın sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder