Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

KAĞIRT KEBABI


MALZEMELER:


1 kg. kuşbaşı kuzu eti


3 tane orta boy domates

3 tane patlıcan

2 tane domates

2 diş sarmısak

1 tane soğan

yarım çay b.sıvı yağ

2 çorba k. tereyağ

1 çarba k. kekik

1 çorba k. pul biber

damak tadınıza göre tuz

HAZIRLANIŞI:
Önce etimizin suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve tereyağında soteleyin

 Domatesleri soyup küp küp doğrayın ,,


 patates, patlıcan  küp  doğrayıp kızartın ,eti ,patates ve patlıcanı ,karıştırma kabına alıp üzerine baharatları ve tuzu serpip soğanı ve sarmısağıda küp doğrayıp  karıştırın.





Bir parça yağlı kağırdı ortadan ikiye bölüp ortasına harmanladığınız  malzemelerden koyup üzerine domates ekleyip paket yapıp fırın tepsisine dizelim her şeyi piştiği için çabuk pişecektir 20 dk. yeterli

Bu tarif tamamen kendin yaptığım bi tarif hem sunumu şık hem servisi kolay çok lezzetli 

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder