MALZEMELER:
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
3 tane orta boy domates
3 tane patlıcan
2 tane domates
2 diş sarmısak
1 tane soğan
yarım çay b.sıvı yağ
2 çorba k. tereyağ
1 çarba k. kekik
1 çorba k. pul biber
damak tadınıza göre tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce etimizin suyunu bırakıp çekene kadar
pişirin ve tereyağında soteleyin
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ,,
patates, patlıcan küp doğrayıp kızartın ,eti ,patates ve patlıcanı ,karıştırma kabına alıp üzerine baharatları ve tuzu serpip soğanı ve sarmısağıda küp doğrayıp karıştırın.
Bir parça yağlı kağırdı ortadan ikiye bölüp ortasına harmanladığınız malzemelerden koyup üzerine domates ekleyip paket yapıp fırın tepsisine dizelim her şeyi piştiği için çabuk pişecektir 20 dk. yeterli
Bu tarif tamamen kendin yaptığım bi tarif hem sunumu şık hem servisi kolay çok lezzetli
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder