Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

ISPANAKLI GÖZLEME

Bu gün sizlere gözleme tarifi vereceğim biz Malatyalılar katmer deriz
ve yine her yörede kendine özgü tarifleri vardır iç harcı değişir hamuru mayandırmadan yapılır 
bir çok alternatifi vardır
Mesela iç harcını bir çok çeşidi var, patatesli, kıymalı, peynirli, çökelekli, haşhaş ve susamlı, ıspanaklı, ilk baharda yetişen bir çok çeşit ot var narpuz vb. otlardanda yapabilirsiniz 



MALZEMELER:

Hamuru için:

4 Su b. un

1 Tatlı k. tuz

1 yemek k. toz şeker

40 gr. yaş maya

yarım çay b. sıvı yağ

İç harcı için : 

1 kg. ıspanak 

2 tane kuru soğan 

150 gr. kıyma

yarım çay b. zeytin yağı

Bir yemek k. pul biber

Üzerini yağlamak için:

1 çorba k. tere yağ

HAZIRLANIŞI:
Hamur için olan malzemeden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz, hacminin iki katı olunca mayalanmış demektir.

Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım.
Ispanakları ayıklayıp yıkayıp doğrayalım ve biraz tuz serpip bu tuzla ovalım ve çıkan suyunu sıkalım.


Ben kalan hamurumdan böyle ekmekler yaptım ve bu şekilde kabardılar mükememel bir hamurdu..

Ben iç harcına birazda çökelek ve peynirde kattım

Soğanları yemeklik doğrayalım zeytin yağında biraz kavurup kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edelim ve biberi tuzunu ekleyip biraz daha karıştırıp soğumaya bırakalım.



Mayalanan hamurumuzu bezelere bölüp merdane yardımıyla açalım..






 Mayalanan hamurumuzu bezelere bölüp merdane yardımıyla açalım ve arasına hazırladığımız iç  harcdan koyup kapatalım



İki yüzünüde pişirelim pişen gözlemelerimize tereyağı sürüp sıcak servis yapalım..

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder