MALZEMELER:
1 Paket boru makarna
1 Tane kuru soğan
200 Gr. kıyma
1 Yemek kaşığı tere yağ
yarım çay b. zeytin yağı
1 yemek k, domates salçası
tuz , kara biber, pul biber
Ve üzeri için kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Önce makarnaları haşlayalım çok yumuşak olmayacak italyanların dediği gibi aldante olacak.
Makarnaları soğumaya bırakalım.
Ve kıymalı harcımızı hazırlayalım.
Soğanı yemeklik doğrayalım , yağlarla beraber kavuralım ,kıymayıda ekleyelim, kıymada kavrulunca salçayı ve baharatlarıda ekleyip tuzunu koyalım harcımız hazır.
Makarnalarımızı bir bolcam tepsiye dikey olacak şekilde dizelim.
Hazırladığımız kıymayı makarnaların içine girecek şekilde her yere eşit dağıtalım, fırına verelim
on dk. kaldıktan sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini gezdirelim
kaşarlar eriyince makarnamız hazır sıcak servis yapalım..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder