Bu Blogda Ara

21 Mart 2017 Salı

ERİŞTE ÇORBASI


MALZEMELER:

1 Su b. haşlanmış nohut

150 gr. kıyma

1 su b. erişte

1 tane kuru soğan

1 yemek k. salça 

1 yemek k. tereyağ

yarım çay b.zeytin yağı

Üzeri için :

1 Kase yoğurt , sarmısak ve kuru nane

HAZIRLANŞI:

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavuralım,
 salçayı koyup biraz daha kavuralım,
 nohut büyüklüğünde yuvarladığımız kıyma köfteleri ekleyip biraz soteleyelim,1 lt. su ekleyelim
 2 su b. et suyu ekleyelim,
 fokurdayınca nohutları erişteleri koyalım 
erişteleri kontrol edelim pişince indirelim
 ocaktan ılınınca servise tabağına alıp
 üzerine sarmısaklı yoğurt ve tere yağinda yanmiş nane gezdirilim... 

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder