Bu Blogda Ara

3 Mart 2017 Cuma

ÇÖKERTME KEBABI

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı yoğurt

1 adet küçük soğan rendesi

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiberu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler:

400-  500 gram bonfile

6 adet orta boy patates

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı sıcak su

1 kâse yoğurt

2-3 diş dövülmüş sarımsak

2 çorba kaşığı tereyağı (üzerine gezdirmek için)

Yeteri kadar sıvı yağ (patatesleri kızartmak için)

HAZIRLANIŞI:

Yapılışı kolay çok lezzetli bir yemektir. Çökertme kebabı konuklarınız için hazırlanabileceği gibi çok pratik ve lezzetli olduğundan kendiniz için de sık sık yapabileceğiniz bir yemektir.

Öncelikle; yoğurt, rendelenmiş soğan, 4 kaşık sıvı yağ ile karabiber, kekik, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.

Uzun uzun doğramış olduğunuz etleri içine karıştırarak iyice harmanlayın. En az 1 saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenmiş etlerinizi tavaya alarak ve bir çay bardağı sıcak su ekleyerek kapağını kapatarak iyice pişmesini sağlayın.

Diğer taraftan, soyup, yıkayıp, kuruladığınız patatesleri çok iri rende ya da çok ince doğranmış şekilde kızgın yağda kızartın.

Kızaran patatesleri servis tabağına alarak üzerine sarımsak dövülerek katılan yoğurdunuzu dökün.

Daha sonra pişirdiğiniz etleri üzerine dökerek dağıtın.

Erittiğiniz tereyağını gezdirerek servise hazırlayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder