Bu Blogda Ara

8 Mart 2017 Çarşamba

BEYTİ KEBABI

MALZEMELER:

2 Tane Yufka

Yufkalara sürmek için sıvı yağ

İç harcı için:

400 gr. kıyma

1 Tane kuru soğan 

tuz - karabiber

Yoğurt sosu  için:

Bir kase yoğurt 

İki diş sarmısak

Üzeri için:

İki çorba kaşığı tere yağ

ve bir tatlı kaşığı domates salçası

bir  çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içerisine kara biberi tuzu ve kuru soğanı çok ince doğrayıp kıymayla özleşene kadar yoğuralım.





Yufkayı serelim ve sıvıyağ sürüp üçte birini içe doğru katlayalım

Kıymamızdan bi parça alıp resimdeki gibi yayalım

Rulo şeklinde çok  sıkmadan saralım

Ve iki parmak uzunluğunda keselim


Yağlanmış tepsiye bu şekilde dizelim

180 derecelik fırına verip kızarana kadar pişirelim
servis tabağına alıp

Yoğurda sarmısakları ezip tuzla beraber iyice çırpıp üzerine gezdirelim

Tereyağınıda eritip salçayı ve pul biberi ekleyip üzerine gezdirin..
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder