Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

BAYAT EKMEK AŞI


Bu gün sizlere ekmek  israfını önlemek için hazırladığım ekmek aşı yemeğinin tarifini vermek istiyorum bu tarifimi hazırlarken hem ekmek israfını önlemek hemde besleyici içerisinde sebzesi , eti , mercimeği , sunumu şık tek başına bir ana yemek olarak sunulabilinecek bir yemek yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum...


MALZEMELER: 

1 , Tane bayat pide küp doğranmış

1 Su b. haşlanmış mercimek

250 gr. kıyma

2 tane domates

3 tane sivri biber

1 tane kuru soğan

2 yemek k. tereyağ

yarım çay b. sıvı yağ

1 yemek k. domates salçası

yarım demet maydanoz

tuz , karabiber, pul biber

2 diş sarmısak

3 su b. su

HAZIRLANIŞI: 

Önce kıymamıza tuz , karabiber ,pul biber ve maydanoz ,bayat ekmek 
(ufalanmış )içerisine ekleyip iyice yoğuralım ve küçük köfteler hazırlayıp sıvı yağda hafif kızartalım ve yağdan alıp aynı yağda biberleride kızartalım dikkat edeceğimiz şey ekmeklerin , biberlerin ve köftelerin yani herşeyin boyutlarını aynı ayarlayabilmek hepsi aynı boyutta olmalı görsel açıdan.. 

Soğalarımızıda küçük küp halinde doğrayalım  ve bir kaşık tereyağın da pembeleştirelim bir kaşık salçayıda ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım ve suyunu ekleyelim mercimeği, biberi , küp doğradığımız domatesleri , kızarttığımız köfteleri ilave edip 5 dk. pişirmeye bırakalım ..
en son tuzunu , karabiberini ekleyip ocaktan alalım ..
Küp doğradığımız bayat ekmekleri kızarttığımız 1 kaşık tereyağında bir iki çevirip ezdiğiniz sarmısaklarıda ekleyip hepsini bir güzel harmanlayıp lezzetlendirelim ..
Ekmekleri servis tabağına alalım ve üzerine hazırladığımız köfteli mercimekli sosu gezdirelim ve sıcak servis yapalım .
 Ekmeklerin sosunu verdikten hemen sonra servis yapmalıyız eğer bekletirsek ekmekler çok yumuşar ve hamurlaşır lezzetli olmaz yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder